2014. június 15., vasárnap

Első benyomás…


Íme, a nyitó bejegyzésem, ami a legfontosabbról, az első benyomásról fog szólni. 

Visszagondolva a tegnapra, amikor izgatottan vártam, hogy minden a helyére kerüljön és az idegen helyen való eligazodás simán menjen…azt kell, hogy mondjam, kis impulzuscsomag volt ahhoz képest, ami itt várt.
A kalandhoz és a szállásra való eljutáshoz hozzá tartozik, hogy a networkinget már a repülőn megkezdtem, ugyanis beszállásnál hallottam a hátam mögött a „reklámos” beszélgetést, így nem voltam rest megismerkedni a hátam mögött ácsorgókkal. Ez az ötlet egy taxi utat jelentett számomra leszállás után, hiszen mindannyian egy helyre igyekeztünk. :)

A kevés pihenés után reggel, a térképet kezembe fogva, lesétáltam a fesztivál helyszínére, a kikötőbe, ahol regisztrációval kezdtem a napot.
A fesztivál lenyűgöző…Az egész kikötő egy kis „reklámváros”, ahol minden a kreativitásról, inspirációról, innovációról és networkingről szól. MINDEN. 





A falakon számozott tippeket, idézeteket találunk arról, hogy hogyan lehet jól megélni a hetet. Az innovációról szóló sarkokban a legtrendibb digitális eszközöket próbálhatjuk ki, a folyosón található egyes pultoknál most induló app-ok bemutatása folyik, a konferenciatermekben pedig világszínvonalú előadások sorozatán vehetünk részt, ismert reklámguruk előadásában. 





 A mai napon megkezdődött a Young Storytelling Academy, ahol Keith Reinhard és Mary Lee Copeland adott ízelítőt a világ minden tájáról összeverődött társaságnak arról, hogy mitől jó sztori egy sztori. 
Keith egy közel 60 éve a szakmában dolgozó mester, Mary pedig az a hölgy, aki az évek során kidolgozta azt az kurzusformát, ami tanítható módon adja át a Storytelling quint esszenciáját.



Interaktív módon tanulhattuk meg, hogy hogyan épül fel egy hiteles történet, mitől lesz személyes, mitől lesz emlékezetes és mitől figyelnek fel rá az emberek.
Megtanultuk, hogy egy történet nem más, mint egy érzelmi utazás és emóciók nélkül az információk csak tények és adatok maradnak. 

Megegyeztünk abban is, hogy a közösségi média teret enged mindenkinek, hogy íróvá, történetmesélővé vagy egy – az olvasói számára- izgalmas karakterré váljon és bárki könnyen megtalálhatja a kapcsolódási pontot az emberekkel még akkor is, ha a személyes kommunikáció nehezen megy.

Délután meghallgattunk egy előadást az „élő történetmesélésről” azaz a Twitterről. Arról, hogy hogyan lehet emberek tömegét bevonni és sikeres kampányokat bonyolítani egy néhány karaktert megengedő social csatornán.

Végül, de nem utolsó sorban pedig nyitó rendezvényre került sor, ahol a Young Lion résztvevőket üdvözölték és tippeket kaptunk a fesztivál idejére:
1. Minden nap vegyél részt legalább 2 számodra inspiráló előadáson!
2. Minden nap legalább egy olyan emberrel beszélgess, akit nem ismertél előtte!
3. Ha hazamész tarts előadást az élményeidről a lehető legtöbb helyen!
4. Használj naptejet, igyál sok vizet és naponta egy pohár rozét!
5. Éld át szívvel-lélekkel, ami történik veled!
6. „Put an idea in everything you do!”

Én megígérem, hogy mindet betartom! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése